Fazolová pánev aneb jídlo z jedné pánve. Takovéhle recepty mám ráda. 🙂 Při přípravě se ušpiní jen minimum nádobí, recept je jednoduchý a rychlý. Obsahuje plno zeleniny a luštěnin, které jsou zdravé a zasytí. Jako přílohu můžete dát snad cokoliv, např. rýži, bulgur, kuskus nebo jáhly. Na závěr jsem jídlo posypala nakrájeným medvědím česnekem, ale hodí se i řeřicha, jarní cibulka nebo pórek.
Recept vznikl ve spolupráci s mladou českou značkou Fabini, vyrábějící praktické, kvaliní a designové nádobí. V nerezové pánvi jsem tenhle recept připravila a mohu ji vřele doporučit. Navíc se mi na firmě moc líbí vstřícný přístup k zákazníkům. Více informací najdete na webu www.fabini.cz
Fazolová pánev | Recept
- 17 března, 2020
- 6
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 100 g (v suchém stavu) fazolí červená ledvina nebo 1 plechovka
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 fenkl
- 1 lžíce na jemno drceného kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sušeného zázvoru
- 1 lžíce soli
- 3-4 brambory
Postup
- Step 1
- Červené fazole předem namočím do studené vody (alespoň na 12 hod). Namáčecí vodu sliji a v čerstvé vodě fazole vařím do měkka 1-2 hod.
- Step 2
- Nakrájím všechnu zeleninu na přibližně stejně velké kousky. Cibuli na měsíčky, česnek na kostičky, mrkev na šikmé plátky, fenykl na měsíčky a brambory na kostičky.
- Step 3
- V konvici uvařím 0,5 l vody.
- Step 4
- Na oleji osmažím cibuli, přidám česnek a chvilku společně orestuji. Poté přidám mrkev, fenykl, máslo, koření a chvilku vše opékám.
- Step 5
- Do pánve přidám předem uvařené fazole a brambory. Vše zaliji 0,5 l horké vody, přiklopím pokličkou a přivedu k varu. Vařím na mírném ohni cca 15 min (podle velikosti brambor). Bramborový škrob omáčku příjemně zahustí.
- Step 6
- Na závěr můžete přidat kvalitní sójovou omáčku a zelené natě pórku, jarní cibulky, nebo řeřichu či medvědí česnek.
Dobrý den, váš blog se mi líbí. Jsme čtyř členná rodina a každý den něco vymýšlet co vařit je fakt obtížné. Na vašem blogu je tolik jídel co vařit, což je super. Měl bych jeden malý dotaz. Ještě jsem podle vás nezačal vařit, zajímalo by mne pro kolik osob jsou ty recepty napsané? Jsme dva dospělí a jedno tří leté dítě a jedno roční miminko. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, moc děkuji za komentář. Jsem ráda, že se Vám blog líbí. 🙂 V receptu je u ikonky panáčka počet porcí, např. recept na fazolovou pánev je pro 6 osob. Vetšinou jsou ale recepty napsané pro 4 lidi. Jana❤
Dobrý den,
bylo by prosím, možné, přidat k receptům alespoň orientační váhu surovin v kusech, aby nám ( některým ) to usnadnilo normování pro 100 a více porcí?
Velice Vám děkuji za web, Váš čas i za nápad. Česká kuchyně se může stydět jen za to, že na ni český národ zapomíná :o)
Školní jídelny se mohou pokusit to změnit. Iva Sklenářová :o)