Lečo je směs zeleniny a vajec. Výborné letní jídlo, původem z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Ještě aby ne, když všechny potřebné ingredience jednoduše seženeme. Ingrediencí navíc není mnoho a vaření zabere jen málo času. 🙂
Recept | Lečo
- 9 září, 2016
- 4 porce
- Vytisknout recept
Suroviny
- 3 cibule
- 6 paprik (bílá, červená)
- 5 rajčat
- 5 vajec
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- slunečnicový olej (asi 1-2 lžíce, podle typu pánve)
- může být i předem na pánvi osmažená klobása
- Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. Osobně mám nejraději lečo s chlebem.
Postup
- Step 1
- Na drobno nakrájím cibuli a nechám ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit. Přidám na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 min počkám, až začnou povolovat a přidám na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.)
- Step 2
- Osolím, opepřím, podliji lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechám vařit.
- Step 3
- Je hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve naliji a promíchám. Jen chvilku povařím. Když mají vejce pevnější konzistenci je hotovo! 🙂