Bramborová kaše – výborná příloha k sekané nebo třeba k pečenému kuřátku? 🙂 K českým jídlům bramborové kaše patří, proto i na tomto blogu musí mít své čestné místo i přes to, že její přípravu asi každý zná. Jemná bramborová kaše je dokonalým příkladem toho, že v jednoduchosti je krása a že z tvárných brambor se dají udělat všelijaké dobroty.
Recept | Bramborová kaše
- 8 října, 2017
- Vytisknout recept
Suroviny
- brambory (varný ty C)
- máslo
- mléko nebo smetana
- sůl
Postup
- Step 1
- Brambory umyji, oškrábu a nakrájím na stejnoměrné kostky, aby se rychle a stejnoměrně uvařily.
- Step 2
- Brambory dám do hrnce a zaliji vodou tak, aby byli akorát ponořené a přivedu k varu.
- Step 3
- Uvařené brambory scedím a rozmačkám. Přidám k nim máslo nakrájené na plátky přiměřeně k množství brambor a zaliji trochou vlažného mléka nebo smetany. Více másla ani smetana neuškodí, spíše si tím přilepšíte do chuti i do tučnosti. 🙂 Množství přidávám postupně, abych docílila požadované konzistence.
- Step 4
- Průběžně brambory rozmixovávám nebo dále prošťouchávám. Nakonec metlou prošlehám do hladka/rozmixuji.