Taky podle vás jablka a skořice patří k chladnější části roku? Já myslím, že jednoznačně! 🙂 Proto i tyto recepty doprovází vůně a chuť jablek se skořicí, která je základem pro 2 varianty horkých nápojů – jemnější verzi s bezovým květem a silnější se zázvorem. V obou receptech je přidán Kitl Smrkáček, plný smrkových výhonků, vitaminu C a ochucený třtinovým cukrem.
Recepty jsem vytvořila ve spolupráci s firmou Kitl, o kterém jsem psala nedávno článek. Napište mi do komentářů, jaká varianta vám chutná více. Zdraví zdar! 🙂
Kitl Syrob Zázvor + Smrkáček BIO
- 5 listopadu, 2018
- 4
- 5 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 l vody
- 2 jablka
- 10 hřebíčků
- 2 celé skořice
- 1-2 lžíce Kitl Syrob Zázvor
- 1-2 lžíce Kitl Smrkáček
Postup
- Step 1
- 2 středně velká jablka nakrájím na měsíčky a dám vařit ve vodě asi 5 min spolu se skořicí a hřebíčky.
- Step 2
- Do hrnku o objemu 250 ml přidám po chvilce vychladnutí (aby se uchovaly vitamíny) 1-2 lžičky Kitl Syropu Zázvor a 1-2 lžičky Kitl Smrkáčka BIO, podle chuti. Oba sirupy nápoj osladí a dostanou do něj vitamíny a cenné látky.
Kitl Syrob Bezový květ + Smrkáček BIO
- 5 listopadu, 2018
- 4
- 5 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 l vody
- 2 jablka
- 10 hřebíčků
- 2 celé skořice
- 1-2 lžíce Kitl Syrob Bezový květ
- 1-2 lžíce Kitl Smrkáček
Postup
- Step 1
- Jablka nakrájím na měsíčky a dám vařit ve vodě asi 5 min spolu se skořicí a hřebíčky.
- Step 2
- Do hrnku o objemu 250 ml přidám po chvilce vychladnutí (aby se uchovaly vitamíny) 1-2 lžičky Kitl Syropu Bezový květ a 1-2 lžičky Kitl Smrkáčka BIO, podle chuti. Oba sirupy nápoj osladí a dostanou do něj vitamíny a cenné látky.