Jedna z polévek, kterou mám spojenou se svým dětstvím. Bramboračka je další jednoduchá polévka skvělé chuti i vzhledu, která se od pradávna vaří v českých zemích.
Recept | Bramboračka
- 9 prosince, 2015
- 8
- 20 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- hrst sušených hub (předem namočených cca 1 hod)
- 2 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 brambory nakrájené na kostičky
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 5 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- 2 stroužky utřeného česneku
Postup
- Step 1
- V hrnci na másle smažím cibuli dokud nezesklovatí.
- Step 2
- Cibuli zaliji 2 l vody nebo zeleninového vývaru, přidám na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, celé koření a scezené houby, zamíchám a vařím asi 15 min. doměkka.
- Step 3
- Osolím, opepřím, přidám rozemnutou majoránku a těsně ke konci vaření i česnek.
Bramboračka na fotkách není zahuštěná. Surovin je dost a myslím, že další zahušťování není třeba. Tip, pokud nechcete přidávat mouknu: Zahuštěte bramboračku tak, že ji trochu rozmixujete.