Léto, bylinky bují na záhonku nebo v květináči na balkóně. Pojďme z nich připravit slané bylinkové sušenky, které potěší nejednu návštěvu. 🙂 Z receptu připravíte 1 plech sušenek.
Recept | Bylinkové sušenky
15 min příprava | 30 min odpočívání těsta | cca 20 min pečení
- 11 července, 2021
- 55 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla (může být z poloviny sádlo)
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- Hrst nasekaných bylinek (např. tymián, rozmarýn, šalvěj)
- sůl
- 1 vejce + na potření
Postup
- Step 1
- Hladkou mouku, máslo a sádlo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, vejce, najemno nasekané bylinky a špetku soli rukama přetvořím v hladké těsto, které dám na 30 min vychladnout do lednice.
- Step 2
- Těsto vyválím na 0,5 cm plát a pokladu na něj lístečky bylinek. Na těsto dám pečící papír a válečkem je obtisku do těsta.
- Step 3
- Vykrajovátkem vykrajuji sušenky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem. Pomašluji vyšlehaným vajíčkem a lehce posolím. Peču cca 20 min na 180 stupňů.