Jablečné cidery různých značek jsou v současné době velmi oblíbené. Ještě do nedávna jsem tvrdila, že sladké limonády nemám ráda, cidery nevyjímaje. To se ale změnilo poté, co jsem ochutnala cidery od F. H. Prager. Okouzlující přírodní limonády, které nejen osvěží, ale i potěší, pokud lahvičku otočíte a přečtete si složení.
Jablářství F. H. Prager vyrábí Pragerův cider a přírodní limonády Pragomošt, které obsahují pouze to, co je přirozené – jablečný mošt, případně vodu a příchutě, pokud se jedná o limonádu se zázvorem, šípkem, bylinami,… Žádná umělá aromata, barviva, dochucovadla! Limonády a cidery F. H. Prager jsou bez lepku a obsahují přírodní cukry, pektinové složky, vlákninu a vitamíny. Hlavní roli hrají jablka, a to především staré, lokální odrůdy (Panenské české, Ontário, Boskoopské, Coxova Reneta, Jadernička moravská, Matčino atd.)
Je mi sympatické, že jablka pocházejí z České republiky, většinou od malých sadařů a biosadařů, kteří pěstují staré lokální odrůdy. Ochutnala jsem limonády a cidery které jsou na fotce, a ani nevím, který je můj favorit. Dala bych si je znovu všechny! 🙂 V limonádách s příchutí je příchuť cítit jen lehce a chuť jablek příjemně doplňuje. Určitě neodolám limonádě s anýzem a bylinami, kterou si dám příště! 🙂
Čisté suroviny bez konzervace, umělých barviv a sladidel, obnova českých jablečných sadů, etický a férový přístup – to je F. H. Prager! Vřele doporučuji! ♡