Knedlíky najdeme v různých podobách snad ve všech kulturách. Jen v ČR máme různé druhy a obměny houskových, bramborových, chlupatých, ovocných, plněných nebo karlovarských knedlíků. A taková česká klasika knedlo vepřo zelo a nesčetně omáček, co by byla bez knedlíků? 🙂
Houskový knedlík | Recept
příprava 10 min | vaření 25 min | 2 šišky
- 28 března, 2020
- 35 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 250 ml perlivé vody
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 400 g mouky + trochu na vál
- 3 starší housky
Postup
- Step 1
- Do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu. Vejce a perlivou vodu vliji do mísy na mouku prosátou se solí a kypřícím práškem. Vařečkou rychle zpracuji na hladké a lesklé těsto, které se nepřichytává.
- Step 2
- Housky nakrájím na malé kostičky a zapracuji je do těsta. Těsto rozdělím napůl a na pomoučeném válu vytvaruji dve stejné šišky.
- Step 3
- Knedlíky dám do vroucí vody a zvolna vařím 20-25 min. Po vyjmutí je ještě horké nakrájím nití.