Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem, vybírala jsem také dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.
Hovězí závitky vám připomenou toulání se po zelených kopcích Beskyd. Dejte si k hovězím závitkům čerstvý chleba nebo třeba bramborovou kaši. A nezapomeňte na vychlazené pivo! Aby byl oběd se vzpomínkou Beskyd kompletní, doporučuji pivo Radegast. 🙂
Recept | Hovězí závitky
- 11 června, 2019
- 4
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 4 hovězí zadní plátky
- sůl, pepř
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 mrkev
- 2 kyselé okurky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 150 ml tmavého piva
- 8 plátků čerstvého chleba
Postup
- Step 1
- Maso naklepejte přes potravinářskou fólii. Osolte a opepřete z obou stran. Na plátky rozdělte slaninu, nakrájenou mrkev a okurky. Zabalte a zpevněte párátky.
- Step 2
- Na oleji opečte dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka.Do pánve vložte závitky a 5 minut restujte z obou stran.
- Step 3
- Přilijte pivo a 10 minut duste.
- Step 4
- Závitky přendejte do pekáče i s výpekem a přikryjte alobalem.
- Step 5
- V troubě vyhřáté na 190 °C pečte 40 minut. Výpek slijte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Závitky přelijte omáčkou a podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.