Dali jste si předsevzetí, že začnete jíst zdravě nebo snížíte váhu, ale rádi mlsáte? Tak právě pro vás mám skvělý zdravý recept na kefírovou buchtu z ovesných vloček! Obsahuje jen pár ingrediencí, které můžete i při dietě – kefírové mléko, ovesné vločky, kakao a med. Tyhle suroviny obsahují řadu prospěšných látek, které jsou potřeba pro fyzickou i psychickou pohodu.
Upečete si ji k snídani?
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Jejich výrobky jsou poctivé, výhradně z mléka od českých farmářů. Vyrobené tradičními postupy s využitím špičkových moderních technologií. V tomto receptu bylo použito šlehané kefírové mléko, které neobsahuje nic, co byste nečekali. Pouze mléko a kefírová kultura, která dělá kefír kefírem. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoduše platí. 🙂
Recept | Kefírová buchta z ovesných vloček
- 18 prosince, 2019
- 1 plech 30x17 cm
- 1 hod
- Vytisknout recept
Suroviny
- 200 g drcených ovesných vloček
- 400 ml kefírového mléka Moravia
- 50 g holandského kakaa
- 5 lžic medu
- 1 balení prášku do pečiva
Postup
- Step 1
- Pokud nemám drcené ovesné vločky, jednoduše je rozmixuji v mixéru.
- Step 2
- Všechny suroviny společně promíchám v míse.
- Step 3
- Plech s hlubším dnem vymažu máslem a vysypu kokosem (použít můžete i pěčicí papír).
- Step 4
- Směs naliji na plech a dám péct na 180 °C po dobu 40 min. Buchta lehce popraská, ale i tak zůstává vláčná.
- Step 5
- Tip na kaloričtější verzi: Kvalitní vysokoprocentní čokoládu rozehřejte s trochou másla ve vodní lázni (na menší hrnec s vroucí vodou dejte skveněnou nebo nerezovou misku, kde čokoládu a máslo rozehřejte). Čokoládu pak vlijte na kefírovou buchtu a ozdobte kokosem, ořechy,… a nechte vychladnout.
Zdravím, na jak velký plech je recept? Díky
Dobrý večer, připravovala jsem v zapékací misce o rozměrech 30×17 cm. Ať se buchta podaří! 🙂 Jana
Dobrý den, Jani, zkoušela jsem Váš recept na Kefírovou buchtu z ovesných vloček, bohužel s nevalným výsledkem. Na první čtení mne zarazila absence vejce, použila jsem polovinu banánu a jedno malé jablko pro strukturu, bohužel výsledek po hodině a půl pečení v troubě (těsto se uvnitř zdálo stále syrovým) je nedopečené syrové těsto uvnitř, nakrčené obličeje dětí a naštvané komentáře, protože po vytažení z trouby jsem doplnila čokoládovým přelivem a ořechy a vypadalo to slibně. Co je špatně a hlavně, lze nějak opravit? Díky za radu, přeji krásné sváteční dny a těším se na další společné pečení. Hanka
Dobrý den Hani, děkuji za zprávu. Kefírová buchta z ovesných vloček je po upečení vláčná a není potřeba přidávat vejce nebo jiné ingredience. Asi tím, že jste přidala banán a jablko, tedy šťavnaté ingredience, nebyl výsledek takový, jaký má být. Jestli mu dáte ještě šanci, budu ráda za zpětnou vazbu, jak recept chutnal. 🙂 Vím, že ho tenkrát po zveřejnění pekla i moje kolegyně a kamarádka, které si ho chválily. Děkuji, krásné dny! 🙂 Jana