Meruňkám i mandlím se daří na jižní Moravě. Ostatně nám se tam daří taky. Taková procházka mezi vinicema, návštěva vinných sklepů, Lednicko-Valtického areálu nebo Národního parku Podyjí? To je krásně strávený čas!
Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.
Recept | Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou
- 13 června, 2019
- 4
- 45 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 4 kuřecí horní stehna
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g meruněk
- 100 ml bílého vína
- 20 ml meruňkovice
- 400 g rýže
- 1 lžíce mandlových lupínků
- 1 snítka máty
Postup
- Step 1
- Kuřecí čtvrtky osolte a opepřete. Dozlatova opečte na olivovém oleji.
- Step 2
- Meruňky vypeckujte a nakrájejte. Přidejte je k masu, podlijte vínem, meruňkovicí a 25 minut duste.
- Step 3
- Mezitím uvařte rýži podle návodu.
- Step 4
- Maso vyjměte z pánve a meruňkovou omáčku rozmixujte dohladka.
- Step 5
- Kousky kuřete přelijte omáčkou, posypte mandlovými lupínky, ozdobte mátou a podávejte s vařenou rýží.