Květákové placičky klasicky smažené na sádle nebo oleji, tak i v dietnější verzi pečené v troubě na pečícím papíře. Pokaždé chutnají báječně třeba jen tak s tatarskou omáčkou, zeleninovým salátem, čerstvým chlebem nebo s bramborami i bramborovou kaší. Velmi snadný a zdravý letní oběd nebo večeře. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Fino, výrobcem potřeb do domácnosti, od pečících papírů přes úklidové pomůcky, až po rozložitelné odpadkové pytle.
Květákové placičky | Recept
- 22 června, 2020
- 4
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 květák
- 2 vejce
- Majoránka
- Pepř
- Kmín
- Sůl
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti strouhanky
- Tatarská omáčka
Postup
- Step 1
- Ve velkém hrnci přivedu k varu osolenou vodu s růžičkami květáku, rozděleným na malé kousky. Květák vařím do změknutí, zhruba 10 minut.
- Step 2
- Uvařený květák scedím a rozmačkám šťouchadlem na brambory. Přidám žloutky a bílky oddělím zvlášť. Osolím, opepřím, přidám prolisovaný česnek, majoránku, kmín a strouhanku. Promíchám, pro vláčnoust květákových placiček přidám vyšlehaný bílek a zpracuji těsto. Podle potřeby můžete přidat více strouhanky, aby se z těsta daly dobře tvarovat placičky.
- Step 3
- Květákové placičky dám na plech vyložený pečícím papírem a peču v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Placičky se dají obměňovat. Do základní směsi můžete přidat předem opečenu šunku nebo klobásku. Je to na vás – vegetariánská nebo masová verze?