Ovocné koláče jsou výborné v sezóně čerstvého ovoce i celoročně, když si ovoce zamrazíte nebo zavaříte. Je na nich skvělé, že se dají dělat z různých druhů a mají tak spoustu obměn. V tomto receptu je důležitou ingrediencí podmáslí. Koláč je díky němu vláčný a lahodný.
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Jejich produkty jsou lokální od českých farmářů, vytvořené tradičními postupy s moderními technologiemi. V tomto receptu bylo použito máslo Moravia a šlehané kysané podmáslí. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoznačně platí. 🙂
Ovocný koláč z podmáslí | Recept
- 1 dubna, 2020
- 1 plech nebo 2 koláčové formy o průměru cca 22 cm
- 40 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 a půl hrnku cukru
- 1 hrneček oleje
- 2 hrnky podmáslí Moravia
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 vajíčka
- libovolné ovoce
- na drobenku - 80 g másla Moravia, 80 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky
Postup
- Step 1
- Máslem a hrubou moukou vysypu formu a předehřeji troubu na 180°C.
- Step 2
- Ingredience na těsto smíchám ve velké míse do hladka a zpracované těsto naliji do formy.
- Step 3
- Libovolné zmražené nebo zavařené ovoce dám navrch těsta. Nechávám mezi ovocem rozestupy, protože pustí šťávu, tak aby šel koláč dobře upéci.
- Step 4
- V menší misce zpracuji máslo, cukr a polohrubou mouku do malých hrudek. Vytvořenou drobenku posypu na koláč.
- Step 5
- Peču na 180°C asi 30 min, dokud drobenka nezezlátne a těsto nezůstává na špejli, kterou do koléče pro test vpíchnu. 🙂
Mnam, vyzkouším! Díky za recept
Rádo se stalo. Dejte vědět,jak se povedl. 🙂 Jana❤