Jarní polévka, jako je tahle špenátová, bude chutnat i těm, kteří špenát nemají rádi. 🙂 Uvařit si ji můžete třeba na Zelený čtvrtek, ve velikonočním Pašíjovém týdnu, kdy se podle tradice má sníst něco zeleného.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Dr. Popov, tradičním českým výrobcem bylinných mastí, čajů a doplňků stravy. Do receptu jsem přidala Psyllium Dr. Popova (doplněk stravy), což je čistě přírodní rozpustná vláknina pro zdravé zažívání. Vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického bez dalších přidaných látek. Je bez chuti a má všestranné užití, např. jako zdravé zahuštění masových směsí, do pomazánek nebo pečení.
Špenátová polévka | Recept
- 30 března, 2020
- 4
- 15 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 šalotka/cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 390 g baby salátu
- 500 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 100 ml čerstvého plnotučného mléka
- 3 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky Psyllia Dr. Popova
- sůl
Postup
- Step 1
- Ve velkém hrnci nechám na oleji zezlátnout šalotku. Přidám špenát a jen jak povolí, přiliji vývar a mléko, sůl a pepř. Vařím 10 min.
- Step 2
- Tyčovým mixérem promixuji a prolisuji česnek. Navíc můžete přidat 1/2 lžičky Psyllia Dr. Popova. Stačí jen trošku, aby polévka nezískala rosolovitou konzistenci.
- Step 3
- Tip: Na talíři můžete polévku ozdobit lžící zakysané smetany nebo v troubě opečenými kostičkami chleba.