Tahle buchta není jen tak ledajaká buchta. Je to buchta tvarohová, se sypkým těstem. Díky vlhkosti tvarohu sypké těsto zvláční a spojí se, takže není se třeba ničeho obávat a po upečení pevně drží tvar.
Recept | Tvarohová buchta
- 19 března, 2016
- 12 ks
- 40 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 1 sáček kypřicícho prášku
- máslo na vymazání + hoblinky na krustu
- Na náplň:
- 750 g měkkého tvarohu
- 100 g krupicového cukru (šidím, dávám raději méně a doslazuji rozinkami)
- 3 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 500 ml mléka (2 hrnky)
- rozinky dle chuti
Postup
- Step 1
- Troubu předehřeji na 180 stupňů a máslem vymažu plech.
- Step 2
- Mouku smíchám s cukrem a práškem do pečiva. Dva hrnky směsi nasypu na plech.
- Step 3
- Zvlášť v misce utřu tvarohy s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a mlékem. Směs vyliji na sypké těsto na plechu a posypu jej propláchnutými rozinkami.
- Step 4
- Na tvaroh nasypu zbytek sypké směsi a dám na něj pár hoblinek másla. Peču v troubě asi 20 – 30 min, dokud se nezačne těsto oddělovat od stran plechu.
Vypadá to úžasně. Už dlouho jsem tuto buchtu nepekla, tak se do toho dám hned zítra. Snad se povede jako ta na obrázku 🙂
Děkuji 🙂 Určitě se vám taky povede 😉
My ještě na tvaroh sypeme mleté vlašské oříšky. A to je pak tvarohovo ořechové pochutnání 🙂