Velmi staré české jídlo, které jak název napovídá, pochází z Valašska. Obsahuje pár surovin, na přípravu je nenáročný a byla jsem překvapena, jak dobře chutná. Recept na Valašský kontrabáš nám v několika obměnách, ale nejraději mám tuhle.
Zkoušela jsem také vegetariánskou verzi a místo masa jsem přidala pórek. Výsledek byl minimálně stejně dobrý.
Recept | Valašský kontrábáš
- 13 března, 2020
- 4
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 hrnek pohanky
- 4 větší brambory
- máslo (nemusíte šetřit) nebo sádlo
- 1 cibule
- 100 g slaniny nebo uzeného masa
- 3 stroužky cibule
- 3 lžičky majoránky
- sůl
- škvarky (nemusí být)
Postup
- Step 1
- Brambory uvařím předem ve slupce v osolené vodě a pohanku podle návodu.
- Step 2
- Na másle zpěním nakrájenou cibuli a potom i slaninu nebo uzené maso.
- Step 3
- Přidám na kostičky nakrájené a oloupané brambory, lehce orestuji a přidám pohanku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Promíchám, chvilku nechám společně prohřát a je to. Přidat můžete ještě třeba škvarky.